Corona

Take away och bibehållen personal gav fördelar

TextChrister Bjöhle FotoTommy Söderlund & Christer Bjöhle Publicerad
Artikeln finns att läsa i sin helhet i Horisont nr 61 (december 2021–januari 2022)

Dela på FacebookDela på Twitter

Med många nya lärdomar, bibehållen personalstyrka och en ny satsning på take away-försäljning har Creperiet – med restauranger i både Visby, Stockholm och Åre – gått stärkt ur pandemin, trots att den ännu på intet sätt är över.

Vi mår bättre nu, även om oron fortfarande hänger i luften.

Så lyder Mattias Nordbergs spontana kommentar när Horisont ringer upp honom en decembereftermiddag för att prata om den tid som varit under pandemin.

– Man har blivit mer ödmjuk och mer flexibel, och vi är glada att vi tagit oss igenom allt som varit hittills i alla fall, säger han.

MATTIAS NORDBERG är en av delägarna i Creperiet Mat & Logi, som driver restaurang med inriktning på franska galetter och crepes, inte bara i Visby innerstad utan också med filialer i Stockholm och Åre.

Creperiet har valt att hålla öppet under hela pandemin men har förstås reglerat mängden matgäster i sina lokaler utifrån föreskrifter och restriktioner. Dessutom valde man tidigt att behålla all fast personal – förutom viss korttidspermittering under 2020 – och det visade sig vara ett lyckat drag.

— — —

Intervjuerna i det nu aktuella numret av Horisont gjordes i november-december, precis innan smittspridningen hade skjutit fart igen.

Annons

Horisont magasin

Gotlands nyhetsmagasin

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024