Med många nya lärdomar, bibehållen personalstyrka och en ny satsning på take away-försäljning har Creperiet – med restauranger i både Visby, Stockholm och Åre – gått stärkt ur pandemin, trots att den ännu på intet sätt är över.
Vi mår bättre nu, även om oron fortfarande hänger i luften.
Så lyder Mattias Nordbergs spontana kommentar när Horisont ringer upp honom en decembereftermiddag för att prata om den tid som varit under pandemin.
– Man har blivit mer ödmjuk och mer flexibel, och vi är glada att vi tagit oss igenom allt som varit hittills i alla fall, säger han.
MATTIAS NORDBERG är en av delägarna i Creperiet Mat & Logi, som driver restaurang med inriktning på franska galetter och crepes, inte bara i Visby innerstad utan också med filialer i Stockholm och Åre.
Creperiet har valt att hålla öppet under hela pandemin men har förstås reglerat mängden matgäster i sina lokaler utifrån föreskrifter och restriktioner.
Dessutom valde man tidigt att behålla all fast personal – förutom viss korttidspermittering under 2020 – och det visade sig vara ett lyckat drag.
— — —
Intervjuerna i det nu aktuella numret av Horisont gjordes i november-december, precis innan smittspridningen hade skjutit fart igen.