Annons
Annons

Idrott & fritid

Första Ladiesspelaren klar – Garb förlänger

Text Christer Bjöhle Publicerad: 2024-07-26

Visby Ladies presenterar nu den första klara spelaren inför säsongen 2024-2025; guarden Tilja Garb, som kom till Ladies förra året, förlänger kontraktet.

Under sommaren har beskeden om nyförvärv och förlängda kontrakt duggat tätt från de flesta lag i basketens högsta serie, men från Visby Ladies har det varit tyst. Tills nu, då klubben låter meddela att den första spelaren som är klar för säsongen som drar igång i höst är redan bekanta Tilja Garb.

Tilja Garb har KFUM Central som moderklubb men kom till Ladies från Norrköping inför förra säsongen. En del skadebekymmer gjorde dock att hon bara spelade 13 matcher. Hennes bästa insats kom i en av Ladies få segermatcher förra säsongen, i 72–68-vinsten mot Sjuhärad, där Garb avslutade med två trepoängare vilket bäddade för Ladiessegern.

Nu har den 177 centimeter långa och 22 år gamla guarden skrivit på för ännu en säsong i Visby Ladies. ”Jag stormtrivs på ön och är väldigt spänd och taggad på denna säsong”, säger Tilja Garb enligt ett pressmeddelande. ”Tilja Garb är redo att ta mera ansvar och få en större roll kommande säsong”, kommenterar klubbens sportchef Anders ”Leo” Pettersson.

Annons Annons
Annons Annons
Annons
Annons

Horisont magasin

Gotländska nyheter och fördjupningar

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024