Annons

Idrott & fritid

Visby IBK föll i seriepremiären

Text Christer Bjöhle Publicerad: 2024-09-21

Det blev målrikt när Visby IBK inledde den allsvenska säsongen borta mot Fagerhult Habo, men det var hemmalaget som tog hem segern med 10–7 (3–1, 3–1, 4–5).

Visby IBK såg ut som ett slaget lag redan efter två perioder i lördagens allsvenska seriepremiär. Då ledde hemmalaget Fagerhult Habo med 6–2 och hade dessutom missat en straff.

Men det skulle ändå bli lite nerv i Habo arena. Visby IBK kröp närmare i målprotokollet och nådde ett tvåmålsunderläge, 7–5 till hemmalaget. Men närmare än så kom man aldrig.

Gotlänningarna plockade ut målvakten med fyra minuter kvar att spela, men det straffade sig – efter bara nio sekunder i spel med en utespelare mer på planen kunde Fagerhult Habo utöka ledningen till 8–5 i tom bur. Visby IBK gjorde ett nytt försök utan målvakt – men hemmalaget utökade till 9–5.

Tredje gången Rasmus Ekström lämnade gästernas kasse blev det faktiskt gotländskt mål, till 9–6. Men sedan kom också det tionde hemmamålet, innan Visby IBK också fick in sitt sjunde mål för kvällen.

Således tremålsförlust i den allsvenska seriepremiären för Visby IBK, som redan den här säsongen dock har hunnit med att vinna två matcher i Svenska cupen.