Annons
Annons

Idrott & fritid

Premiärförlust för Visby Ladies: ”Uppvaknande”

Text Christer Bjöhle Foto Christer Bjöhle Publicerad: 2024-10-05

Premiärförlust för Visby Ladies: ”Uppvaknande”

Visby Ladies hade inte mycket att sätta emot regerande mästarna i Södertälje; ligapremiären slutade med klar hemmaförlust, 48–82 (13–23, 8–23, 12–18, 15–18).

– Ett uppvaknande, säger Ladies amerikanska nyförvärv Morgan Haney.

Ladies vinst för två veckor sedan mot Alvik i Svenska cupen hade skapat visst hopp, men mot ett Södertälje BBK som i våras vann SM-guld hade gotländskorna inget att hämta. Gästerna ryckte ifrån direkt; fem minuter in i första perioden tog Visby Ladies sin första timeout och då var ställningen 4–13 efter missade skott och slarv i försvar.

SBBK hade ett bra skytte – de satte över 55 procent av sina skott, att jämföra med Ladies 32 procent – och hade greppet om spelet matchen igenom.

– Det var tufft. Vi visste att deras nummer 12 var en bra skytt, men hade över lag ett bättre skytte än vi trodde, analyserar Visby Ladies amerikanska nyförvärv, guarden Morgan Haney, och syftar på Södertäljes Madison Griggs, som också blev poängbäst i matchen med 24 poäng totalt.

– Å andra sidan borde vi ha spelat bättre försvar, tillägger Morgan Haney.

Visby Ladies spelade runt på alla spelare men hade inget att hämta i denna premiär. För Morgan Haneys del är därmed debuten i den svenska ligan avklarad – och något att lägga bakom sig.

– Det var ett riktigt uppvaknande för mig, och för hela laget, och visade att vi måste ta ett kliv till. Nu är det igång och det är många matcher kvar.

Morgan Haney blev poängbäst i Ladies med 15 poäng, följt av Isabella Kaokopaasi och Tilda Lundgren på 8 p vardera.

(Bilderna: Morgan Haney (vänstra bilden), poängbäst i Ladies, var inte nöjd med premiärinsatsen. Den 195 centimeter långa Nela Netkova (till höger) kom inte riktigt till sin rätt i premiären; hon tog sju returer men mäktade inte med mer än fyra poäng. Foto Christer Bjöhle)

— — —

Horisonts dagliga nyhetsbrev – helt gratis! Registrera dig HÄR!

Annons Annons
Annons Annons
Annons
Annons

Horisont magasin

Gotländska nyheter och fördjupningar

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024