Idrott & fritid

Visby IBK nära ny cupskräll – föll mot Pixbo

Text Christer Bjöhle Publicerad: 2024-10-08

Två skrällsegrar och en kvartsfinal – men där tog det stopp.

Visby IBK föll i Svenska cupens kvartsfinal med 5–6 mot regerande cupmästarna Pixbo.

Visby IBK har ångat på bra i Svenska cupen hittills i år, med segrar över både AIK (5–0) och Jönköping (7–5). När det på tisdagskvällen var dags för cup-kvartsfinal – där Visby IBK var det enda kvartsfinallaget som inte spelar i SSL – stod inga mindre än fjolårets cupsegrare Pixbo för motståndet.

Men IBK räds inte att slå i underläge, så inte heller denna gång.

Inför bortåt 900 personer i Ica Maxi Arena bjöd IBK upp till fight mot gästerna. Efter första perioden låg Visby IBK under med uddamålet, 1–2. Målet gjordes av Emil Hedström.

I andra perioden smällde det på ordentligt; domaren blåste för tre tvåminutersutvisningar för hårt spel, två för Visby IBK och en för Pixbo. Målmässigt var det jämnt i andra; ett mål vardera (det gotländska av Anders Skoog) gav ställningen 2–3 inför den sista perioden.

Drygt tre minuter in i perioden hade hemmalaget vänt matchen till ledning 4–3 efter mål av Wilmer Vinamääki och Anders Skoog. Pixbo ville dock inte vara sämre; de gjorde inte bara två raka mål utan tre, och plötsligt var ställningen 4–6 med drygt åtta minuter kvar att spela.

När klockan stod på 15.49 reducerade John Pettersson till 5–6. Visby IBK plockade ut målvakten under de sista minuterna, men i jakten på kvittering åkte man på en utvisning med 20 sekunder kvar.

Pixbo höll undan och Visby IBK:s cupäventyr är över för den här säsongen.