Annons
Annons

Idrott & fritid

”Svårt att veta vilken fysisk form vi är i”

Text Christer Bjöhle Publicerad: 2024-10-11

Oavsett om det är en kamp om att klara sig kvar i serien eller om att hitta formen, om att ta revansch från senast eller om att bara kunna avsluta med flaggan i topp – i sportens värld händer mycket just nu, då både sommaridrotterna är inne i slutskedet medan vinteridrotterna precis har inletts.

I helgen väntar bland annat följande.

 

VISBY IBK/ innebandy Allsvenskan herr:

Visby IBK var nära en skräll i Svenska cupen i onsdags men föll mot SSL-laget och regerande cupmästaren Pixbo med uddamålet. Mentalt en styrka att känna att man kan mäta sig med motstånd från högsta division, men å andra sidan blir helgens match Visby IBK:s tredje drabbning på en vecka.

–Det är väl den enda oron just nu, att det är svårt att veta vilken fysisk form vi är i, säger tränaren Joakim Bandholtz.

Motståndare på lördag är Sundsvall – det lag som slog ut gotlänningarna i kvalet i våras efter en tuff matchserie med en del osämja även utanför planen, då Sundsvallsupportrar besökte Visbys omklädningsrum i en matchpaus.

–Det stärkte oss mentalt att vi kunde spela jämnt mot ett så bra lag som Pixbo. Sundsvall är också bra så det blir tufft, men det blir en annan typ av match – mot Pixbo var det de som hade väldigt mycket boll; mot Sundsvall räknar vi med att ha mycket boll, säger Joakim Bandholtz.

Eddie Nissen-Sandberg står över på grund av skada; övriga är klara för spel.

 

ENDRE IF/ innebandy Svenska superligan dam:

Tidigare i veckan meddelade klubben att huvudtränaren David Normark kliver åt sidan, sjukskriven då han saknar energi att leda laget. Det innebär att helgens match blir den första med assisterande tränaren Joakim Sjöstrand vid rodret; han har i och för sig varit huvudtränare förr men inte med nuvarande lag. Alldeles oavsett tränarkonstellation har Endre inte imponerat hittills på säsongen med en seger av tre möjliga.

Och motståndet på söndag går inte av för hackor; gästar ön gör hittills obesegrade Thorengruppen.

 

VISBY LADIES/ basket Basketligan dam:

Visby Ladies inledde för ovanlighetens skull numera tävlingssäsongen med en seger för ett par veckor sedan, dock inte i serien utan i Svenska cupen där Alvik slogs tillbaka vilket tog Ladies till kvartsfinal. Den spelas om två veckor, mot Luleå.

Något hoppfulla efter denna tävlingsstart klev Ladies in i seriepremiären förra helgen, mot alltid starka Södertälje BBK – och där hade gotländskorna inte mycket att sätta emot. Förlusten med 48–82 kallade det amerikanska nyförvärvet Morgan Haney för ”ett uppvaknande” och resultatet gav säkerligen en del att fundera på.

Motståndare i helgen, på lördag på bortaplan, är nybildade Mark Borås (en sammanslagning av de två tidigare ligalagen Mark och Sjuhärad).

 

VISBY ROMA/ ishockey Hockeyettan Östra herr:

Visby Roma har tre segrar på de inledande fem matcherna, vilket måste anses fullt godkänt. Förlusterna har dessutom kommit mot topplag, på bortaplan.

På lördag kväll kommer Wings Arlanda på besök, med blott en seger hittills i bagaget.

 

FC GUTE/ fotboll division 2 Norra Svealand herr:

Gute ligger rätt tryggt parkerade i tabellens övre del; just nu, med två omgångar kvar, på fjärde plats.

På lördag, i säsongens näst sista match, gästar gotlänningarna FC Arlanda, fullständigt ohotad tabelletta och klar seriesegrare sedan länge.

 

P 18 IK/ fotboll division 1 Mellersta dam:

P 18 ligger under nedflyttningsstrecket med tre matcher kvar på säsongen, men under strecket ligger också söndagens motståndare Tjust IF. En vinst för gotländskorna är närmast ett måste, inte bara för att hänga av Tjust som ligger snäppet under P18, utan framför allt för att knappa in på Gideonsberg som är närmaste lag över strecket, fyra poäng bättre.

En P 18-vinst i helgen räcker inte i sig till andra sidan strecket, men det öppnar i alla fall vissa möjligheter om resultaten – både de egna och andra lagens – går P 18:s väg i de sista omgångarna. Vid förlust ligger en nedflyttning verkligen i farans riktning.

Annons Annons
Annons Annons
Annons
Annons

Horisont magasin

Gotländska nyheter och fördjupningar

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024