Annons
Annons

Idrott & fritid

Visby Ladies höll undan och vann

Text Christer Bjöhle Foto Anders Pettersson/Visby Ladies/pressbild Publicerad: 2024-10-12

Visby Ladies höll undan och vann

Visby Ladies höll undan i en jämn drabbning borta mot Mark Borås under lördagen. 

De gotländska segersiffrorna skrevs till 79–75. 

Både Visby Ladies och Mark Borås kom till spel med en förlust i bagaget från seriepremiären förra helgen.

I västsvenskornas hemmahall var det gotländskorna som började bäst och också ledde större delen av matchen, om än inte med många poäng. Inför halvtidspausen hade Mark Borås chans att minska Ladies fyrapoängsledning, men slarvade med en offensiv foul vilket gav Ladies läge att dra ifrån i stället – vilket man också gjorde; en trea av Isabella Kaukopaasi gav Ladies sju poängs ledning i paus.

Mark Borås kröp dock närmare och närmare i andra halvlek, och med tre minuter kvar av matchen gick man upp i ledning, 72–71, för första gången på länge.

Med 1:32 kvar på matchklockan i fjärde perioden tog hemmalaget timeout med ställningen 73–73. Morgan Haney gjorde så småningom två lätta poäng, till 75–73. Med tio sekunder kvar tog Mark Borås ett skott som kunde utjämnat matchen, men bollen gick ring ut och Ladies Nela Netkova tog returen. Hon blev foulad direkt och satte två straffkast till 77–73.

Mark Borås fick i en tvåa och foulade igen för att stoppa klockan; Alma Larsson avslutade matchen med två straffkast till 79–75, och säkrade därmed säsongens första seger för Visby Ladies.

Visby lät alla spelare spela och även poängmässigt blev det bra spridning i laget; poängbäst blev Morgan Haney, 19, och Alma Larsson, 15, därefter en trio på 12 poäng vardera; Isabella Kaukopaasi, Nela Netkova och Tilda Lundgren.

Annons Annons
Annons Annons
Annons
Annons

Horisont magasin

Gotländska nyheter och fördjupningar

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024