Annons
Annons

Samhälle & politik

Misstänkta i knarkhärva fortsätter neka

Publicerad: 2024-10-14

I fredags avslutades förhandlingarna i Gotlands tingsrätt om den stora narkotikahärva som nystats upp i Visby, där narkotika och pengar skickats via post. 

De inblandade medger i viss grad att paket har skickats men fortsätter neka till narkotikabrott.  

–De har inte varit helt tillmötesgående, säger åklagaren Mats Wihlborg. 

Fem gotlänningar – en 25-årig man, en 27-årig man, en 31-årig man, en 34-årig man och en 30-årig kvinna – har stått åtalade för bland annat grovt narkotikabrott och medhjälp till detsamma. En av personerna har också åtalats för utpressning.

Upprinnelsen till narkotikahärvan skedde i april i år när polis tillkallades då personal på en posthanteringsterminal upptäckt ett misstänkt paket. Paketet visade sig innehålla över två och ett halvt kilo amfetamin. Nr polisen spårade bakåt och kontrollerade avsändare och mottagare upptäcktes fler försändelser, framför allt ett paket innehållande stora mängder pengar; vid närmare kontroll drygt 150 000 kronor.

Åtalet har dessutom byggt på detaljerade vittnesuppgifter om ytterligare försändelser, som dock polisen aldrig fått tag i.

–Uppgifterna är väldigt detaljerade. Jag är helt övertygad om att det har skickats, men där får vi se hur tingsrätten bedömer det, säger åklagaren i fallet, Mats Wihlborg.

Generellt medger flera inblandade att paket har skickats, men de förnekar kännedom om dess innehåll och till att ha med narkotikahandel att göra.

Förhandlingarna avslutades i fredags efter tre dagar i Visby tingsrätt. Exakt datum för dom är ännu inte spikat av tingsrätten. De misstänkta sitter fortsatt häktade i väntan på dom.

— — —

Läs mer: 

Gotländska narkotikahärvan upp i rätten (Horisont 30 september 2024)

— — —

Horisonts dagliga nyhetsbrev – helt gratisRegistrera dig HÄR!

Annons Annons
Annons Annons
Annons
Annons

Horisont magasin

Gotländska nyheter och fördjupningar

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024