Annons
Annons

Samhälle & politik

Tio företagare prisades på galamiddag

Text Christer Bjöhle Publicerad för 32 minuter sedan

Tio gotländska företag och företagare prisades i går kväll på den årliga Företagardagen, för sina insatser under året. 

Ett på förhand inte utannonserat extrapris gick till Erik Landerdahl och hans filmproduktionsbolag Flocken Produktion.

I går eftermiddag presenterade Horisont alla nominerade i alla kategorier – utom i ”extrapriset” Årets For a Better Day, som inte hade utannonserats i förväg och som inte hade några nominerade.

Här nedan följer alla vinnarna, som fick ta emot ära och applåder under Företagardagens middag på Wisby Strand i går kväll.

Årets Nyetablering:

Vinnare Bonden & Bönorna med följande motivering:

Årets Nyetablering har på kort tid etablerat sig som en hållbar och lokal förebild på Gotland. Genom att konsekvent arbeta med hållbarhet ur alla tre dimensioner har de inte bara främjat den lokala ekonomin, utan också lyft närliggande verksamheter och prioriterat gröna alternativ.

Årets Nyetablering visar att det är möjligt att kombinera affärsmässig framgång med socialt och miljömässigt ansvarstagande, och inspirera andra att följa deras fotspår.

Årets tech-företag: 

Vinnare BRS Networks med följande motivering:

Företaget har en målgrupp med bred geografisk räckvidd och stor potential.

Vi ser i företaget ett helhjärtat engagemang för att stärka Gotlands position gällande utveckling, infrastruktur och säkerhet.

Årets tallrik: 

Vinnare Värdshuset Lindgården med följande motivering:

Vinnaren av årets tallrik lyfter Gotland som matvarumärke och delar gärna sin kunskap med andra. De vågar tänka nytt och förändra till gagn för mer gotländsk mat på våra tallrikar och tar ansvar för att jobba med hållbarhet i hela kedjan. Företaget är duktiga på att lyfta mat i säsong och samtidigt ta tillvara på och ge lokal matglädje året runt.

Årets tjänsteperson: 

Vinnare William Cöster med följande motivering:

Det ska vara enkelt, roligt och attraktivt att driva företag på Gotland. Hen ser ofta till att det blir så genom sitt sätt att vara och att samla aktörer inom området.

Vinnaren är ett föredöme när det gäller att möta näringslivet på ett sätt som grundar sig i att vi alla är lika och faktiskt bara människor.

För oss som affärsutvecklar företag i vår vardag så har hen sista året bidragit till att få hem över 10 mkr från EU kassan till de gotländska företagen.

Årets samhällsengagemang: 

Vinnare Södra Gotland Samverkar (RF-SISU med Nina och Peter Rung) med följande motivering:

Med ett stort engagemang och hjärta har vinnaren gjort en fantastisk insats inom ett allvarligt ämne. För en ljusare morgondag och ett tryggare Gotland.

Årets export: 

Vinnare Gotlands Guide- och Kryssningsservice med följande motivering:

Årets vinnare har genom sin verksamhet gett omvärlden en smak av Gotland.

Med sitt fokus på internationella kunder inspirerar man inte bara andra gotländska företag att ta tillvara på de möjligheterna – utan bidrar även till värdefulla samarbeten. Något som skapar tillväxt och nya arbetstillfällen på ön. Ibland behöver man inte gå över Östersjön efter vatten – utan bara till kryssningshamnen.

Årets marknadsförare: 

Vinnare Hotel Stelor med följande motivering:

På ett genuint och personligt sätt bjuder de in sina gäster och följare till sin unika plats och till Gotland. De lyfter inte bara sina råvaror på tallriken utan berättar även varmt och inspirerande om sina leverantörer och producenter. Genom sitt arbete för de budskapet om hållbarhet i alla dess dimensioner. Det är inte konstigt att världsledande politiker väljer att hålla sina middagar hos vinnaren. De inspirerar, är skickliga på det dom gör och marknadsför inte bara sin egen verksamhet, utan även Gotland och kollegor i branschen.

Årets besöksnäring: 

Vinnare Pastamakarna med följande motivering:

Med kärlek till både det lokala och sin profession har bolaget blivit en symbol för hållbarhet på Gotland. Här finns omtanke om både människor och miljö, speglat i deras engagemang för lokal produktion och socialt ansvar. De har också inspirerat andra företagare genom att visa att hållbarhet kan vara lika med framgång. Företaget lever sin dröm på Gotland och inspirerar alla oss andra att göra detsamma.

Årets tillväxtföretag: 

Vinnare Solaris Energi AB med följande motivering:

Årets tillväxtföretag kan få en att tänka både högt och lågt. Även vissa munskänkar kan vakna till liv. Med kundfokus och stor förmåga att hitta samverkan med andra bolag har årets vinnare växt mycket på kort tid. Här kan fler och fler anställda få jobba med innovation inom ett område som numer också är ett av Gotlands tre styrkeområden.

Extrapris/ Årets ”For a Better Day”: 

Vinnare Flocken Produktion AB med sin ”ledare” Erik Landedahl med följande nominering:

Priset delas ut till någon som oftast verkar i bakgrunden för att lyfta, belysa och sprida det andra gör. Med kreativitet, engagemang och öga för detaljer är detta företag med och sätter Gotland på kartan även ute i vida världen utan att tappa fokus på det lokala.

Utan er, ingen Företagardag.

Läs mer: 

I dag samlas 500 av öns företagare (Horisont 17 oktober 2024)

27 företagare har chans till nio priser (Horisont 17 oktober 2024)

— — —

Horisonts dagliga nyhetsbrev – helt gratisRegistrera dig HÄR!

Annons Annons
Annons Annons
Annons
Annons

Horisont magasin

Gotländska nyheter och fördjupningar

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024