Idrott & fritid

Dubbel storvinst för Visby Roma

Publicerad: 2024-10-20

Visby Roma fick med sig två storsegrar under helgens bortaturné i hockeyettan.

Seger med 10–3 över Sollentuna på lördagen följdes upp med 8–1 över Nyköping på söndag.

Visby Roma började helgen med match mot Sollentuna. Hemmalaget tog ledningen i powerplay i första perioden, men innan första paus hade Visby Roma kvitterat, och därefter var det bortalaget som dominerade; 4–1 i andra perioden och 5–1 i tredje talar sitt tydliga språk.

Elias Lindström stod för två mål; övriga åtta mål spriddes ut på åtta spelare: Karl Smedberg, Niko Lahtinen, Hampus Engman, Wille Bärehag, Karl Påhlsson, Simon Ericsson, Robin Liljekvist och Niklas Dahlberg.

Under söndagen väntade Nyköping; precis som i lördagsmatchen var det hemmalaget som tog ledningen, i första perioden, men roligare än så blev det aldrig för sörmlänningarna. Visby Roma vann andra perioden med 6–0 och efter det var förstås matchen i praktiken redan avgjord inför tredje perioden, då gotlänningarna utökade med två mål till.

Niko Lahtinen höll hov i andra perioden då han gjorde fyra raka mål. Utöver hans kvartett kom målen från Elias Lindström, Simon Ericsson, Alexander Bjurström och Karl Smedberg.