Annons
Annons

Krönika

Hederspris till Horisont som ”utmanande överlevare”

Text Christer Bjöhle Foto Martin Ahlqvist Publicerad för 24 timmar sedan

Hederspris till Horisont som ”utmanande överlevare”

Bilden: Tommy Wahlgren och Katarina Hedström representerade galaarrangören Gotlänningens tryckeri AB när Horisonts Christer Bjöhle tog emot ett hederspris för sina tio år av journalistisk existens. Foto Martin Ahlqvist

.

KRÖNIKA: Horisont tilldelades ett hederspris när den gotländska journalistkåren samlades för årets gotländska mediegala i fredags. Tioårsjubilerande Horisont beskrevs i motiveringen till hederspriset som ”en överlevare som fortsätter att utmana”.

Såsom varande rätt synonym med Horisont efter tio år i dess tjänst, fick jag själv äran att ta emot priset på scenen – men gudarna ska veta att den här hedervärda utmärkelsen minsann måste tillskrivas en massa fler människor. Allt från medgrundare och delägare genom åren, till frilansare, redaktionsråd och nuvarande ägarstab.

Ingen nämnd, ingen glömd; ni vet alla vilka ni är, ni som kommit och gått och i många fall bestått i Horisontsfären genom åren. Utan er alla hade inte Horisont inte kunnat upprätthålla den höga kvalitet som jag vill påstå att vi har hållit, och utan er alla hade jag personligen inte ens kunnat hålla mig upprätt.

Och lika viktiga, fast på ett annat sätt, som alla Horisonts medarbetare är förstås ni alla läsare, prenumeranter, annonsörer och stöttare i vått och torrt.

Jag brukar ibland jämföra Horisont med den där mytiska humlan som inte borde kunna flyga men som flyger ändå. Men jag vet inte om den liknelsen är korrekt – för stämmer det verkligen att humlor inte borde kunna flyga? Och kanske än mer relevant, stämmer det verkligen att en satsning som Horisont inte borde kunna flyga?

Det var många som inte trodde på oss när vi drog igång den där våren 2014, men väl underbyggd och genomarbetad lokal journalistik har alltid behövts och kommer alltid behövas som en del i att hålla demokratin vid liv och samhället välmående. Och där fyller väl Horisont en funktion, så nu gör vi som humlan – struntar i eventuella olyckskorpars kraxande, bär vårt hederspris högt och flyger vidare.

Tack alla!

Gotlands mediegala arrangeras av Gotlänningens tryckeriaktiebolag. 

— — —

KRÖNIKÖR | Christer Bjöhle, reporter & layoutare, chefredaktör & ansvarig utgivare, medgrundare & delägare på/av Horisont

KRÖNIKA | Detta är en krönika; de åsikter som uttrycks är krönikörens egna.

— — —

Horisonts dagliga nyhetsbrev – helt gratisRegistrera dig HÄR!

Annons Annons
Annons Annons
Annons
Annons

Horisont magasin

Gotländska nyheter och fördjupningar

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Christer Bjöhle

Adress: Nyhetsmagasinet Horisont/ H Press AB
Gotlands Kulturrum
Specksrum 6
621 55 Visby
Epost: redaktion@hpress.se 
Telefon: +46 (0)70-288 52 28

Organisationsnummer: 556949-2316

© H Press AB - 2024