Dela på FacebookDela på Twitter
Om innehållet i Horisont nr 67 (december 2022–januari 2023):
Ledare: Om Årets julklapp, mm.
Pris och samarbete: Horisont tog hem utmärkelsen Årets marknadsförare 2022, eller ”Guldtackan” som priset också kallas, på Gotlands företagardag, för sin fördjupande journalistik. Dessutom inleder Horisont ett samarbete med Mediabolaget, som är företaget bakom gratistidningen Forum Gotland.
Timslånga köer till polisen: Underbemanning gör att den som försöker anmäla ett brott till polisen, eller av andra skäl vill komma i kontakt med myndigheten via telefon eller digitalt, kan få vänta så länge som uppemot åtta timmar när det är som värst. Nyligen har ledningen vidtagit åtgärder – men effekterna ligger ännu flera månader bort.
Berättat: Visbybon Sofia Spendler blev nyligen hemskickad ur årets upplaga av tv-succén ”Robinson”. För Horisont berättar hon om äventyret och hur det påverkade henne, både fysiskt och mentalt.
Bild i ny kontext: En bild av moder Jord, ur ett perspektiv som du sällan ser den.
Mordet på Almedalsveckan: Bland andra Meit Fohlin (S) och Almedalsveckans verksamhetsledare Mia Stuhre om veckans framtid efter dådet sommaren 2022.
”Hotellifiering” pågår: Horisont fortsätter granskningen av Visby innerstad och dess utveckling. Denna gång ser vi över den kraftiga ökningen av antalet hotell.
Klubbscenen som musiklivet behöver: Om Visbys nya klubbscen, av nybildade ”Vår lilla planet”.
Sin uppväxt beskriven i diktform: Visbybon Tim Lohse Björkfäll debuterade för en tid sedan som författare, med en självutlämnande diktsamling inspirerad av hans mörka bakgrund och uppväxt.
Fallet Sjögren: Tidigare i år hittades delar av en mänsklig underarm i den före detta deponin i Etelhem, som grävdes ut på jakt efter den sedan 1972 försvunne Sven Sjögren. Efter analys av polisen står det nu klart – benet är från järnåldern.
Julmat utan julmeny: De flesta förknippar julbord med skinka och revbensspjäll, köttbullar och prinskorv. Därför anordnar man inga julbord på Lilla Bjers, gården som nyligen utsågs till hela Europas bästa eko-krog. Där lyfter man i stället fram hela årets favoritsmaker i jul, i rätter som till 95 procent är vegetariska.